Bil-O og Classic Day 2023

Kom og prøv dag med bilorientering og løb for klassiske biler:

Motorklubber indbyder til at prøve de to nemmeste veje ind i motorsport.

Motorklubberne i Lemvig og Struer er sammen om Bil-o-dag og Classic Day på torsdag (Kristi Himmelfartsdag).

De to motorklubber i Lemvig og Struer er på torsdag gået sammen om at introducere alle der kunne have lyst til at prøve enten bilorienteringsløb eller pålidelighedsløb for klassiske biler (biler, der som udgangspunkt er mere end 25 år).

Arrangementet får start hos Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej 10 i Struer og efter et lille prøveløb slutter arrangementet i Lemvig. Mødetid er kl. 12.30

Uanset hvilken af de to discipliner man ønsker at prøve, så er der inden starten en grundig gennemgang af de regler man får brug for, for at gennemføre det efterfølgende prøveløb. Prøveløbet tager ca. 1½ time at gennemføre, hvorefter de to klubber er vært ved kaffen efterfølgende på Lemtorpskolen i Lemvig.


Classis Day

Her har du mulighed for at lufte din klassiske bil, og prøve et lille lokalt pålidelighedsløb, også kaldet regularity-løb, som enhver kan deltage i.

Til ”Classic Day kan man møde op i en hvilken som helst bil for at prøve om løbsformen er interessant. Vi håber at de fleste klassiske biler er kommet af stalden den 18. maj, så de sammen med deres ejere er klar til at komme ud og nyde en hyggelig dag på Kristi Himmelfartsdag.

Pålidelighedsløb for klassiske biler er en anderledes måde at køre motorløb på. Det er samtidig en sjovere måde at bruge sin klassiske bil på, end blot at køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet. Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre bilentusiaster, med samme interesse.

Pålidelighedsløb på offentlig vej er motorløb, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder. Løbene køres som oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nummererede punkter man skal passere i rigtig rækkefølge og retning. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man ved mål kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

På ruten passerer man desuden nogle tidskontroller, som er placeret af løbstilrettelæggeren uden deltagernes viden – altså hemmelige tidskontroller. Her gælder det om at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt, hvilket vil sige i det rigtige sekund i forhold til den kørte distance, sat i forhold til den opgivne gennemsnits hastighed, som aldrig kommer over 50 km i timen – her kan alle være med.

For at køre prøveløbet på ”Classic Day” kræves der ikke meget udstyr. 2 personer i bilen, en kuglepen og en lille lineal, så er man kørende.

Arne Lundgaard og Søren Kamp startede til Classic Day for nogle år siden og er nu Struer klubbens bedste bud på en medaljetager ved DM i klassisk løb. De deltager i denne flotte Saab 96

Bil-o-dag

Til ”Bil O-dag kan man møde op i en hvilken som helst bil for at prøve om denne form for motorsport kunne være interessant. Vi håber, at nogle mennesker vil finde det sjovt, at finde vej på et kort, og hvor en GPS ikke er nødvendig, men dog tilladt at have med.

Bilorienteringsløb på offentlig vej er motorløb, hvor deltagerne skal overholde forskellige gennemsnitshastigheder, som oftest er omkring 30 km i timen. Det lyder ikke af meget, men ofte går ruten blandt andet ind over en gårdsplads eller lignende. Det er heller ikke så sjældent, at deltagerne lige er nødt til at holde ind til siden, og forsøge at finde ud af, hvor på kortet man befinder sig. Løbene køres som oftest efter en tydelig køreordre, hvoraf ruten fremgår i små bidder, og det er med at være vågen, hvis ikke man vil køre forkert. Undervejs møder man nogle skilte med et bogstav, som noteres ned i det udleverede kontrolkort, så man ved mål kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute.

For at køre prøveløbet på ”Bil O-dag kræves der ikke meget udstyr. 2 personer i bilen, en kuglepen og en lille lineal, så er man kørende.

Når du er blevet fanget af hyggen ved at køre bilorienteringsløb, passer det med, at det efterfølgende er muligt at deltage i sæsonens løb.

Danmarks mestrene i bilorientering Børge Holm og Jørn Mørup fra Struer deltager normalt i en 4-hjulstrukket bil med masser af ekstraudstyr, men for at deltage i bilorientering behøver du kun en ganske almindelig personbil og en kortlæser til at omsætte kortet til ruten.

Prøv begge løbsformer.

Ved at arrangere begge løbsformer er man også velkommen til at køre de første to etaper som bilorientering og de sidste 2 etaper som klassisk løb. På den måde får man snust til begge dele.

Uanset hvilken løbsform man ønsker at prøve, koster det 100 kr. at være med og for den betaling får man et gratis prøvemedlemsskab af Dansk Automobils Sports Union, som står bag arrangementer over hele landet.

Facebookmail