Dahl Biler Rallytest

Rallybiler fra hele landet starter sæsonen med test ved Struer den 26. marts.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står lørdag den 26. marts som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite.


Tage Meldgaard i en Mitsubishi Evo X var en af deltagerne i en tidligere rallytest ved Struer.

Efter 2 år med aflysninger på grund af corona ser det endelig ud til, at SOMS igen kan afvikle rallytest på Struer kanten. Det betyder at man endelig kan gøre brug af den prøve, der de sidste 2 år har været klar syd for Hjerm, og vejene omkring Sønder Hjerm nu kan lægge asfalt til landets skrappeste rallyteams.

Selv om der har været 2 år uden rally på Struer kanten, håber klubben ikke at rallyfolket har glemt arrangementerne på Struer kanten. De sidste 2 gange der har været rallytest i 2018 og 2019 har der været tilmeldt 32 biler til start, og de har været meget tilfredse.

Rallytesten er placeret to uger før første DM afdeling skal afvikles på Sjælland, så der er forventelig mange der vil have testet rallybilen af under realistiske forhold, inden det gælder DM point.    

Det er 5. gang SOMS afvikler en rallytest forud for sæsonstarten, men det er første gang deltagerne skal prøve kræfter med denne hastighedsprøve.


Lige som ved Dahl Biler Rallytest i 2019 bliver der serveret kaffe og rundstykker for deltagerne i værkstedet hos Dahl Biler i Struer, samtidig med at man kan overvære den tekniske kontrol af bilerne

Dette års hastighedsprøve starter syd for Hjerm på Skarbyvej (en sidevej til vejen mellem Hjerm og Holstebro) og går østpå indtil den rammer Sønder Hjermvej. Her går prøven nordover i retning mod Hjerm indtil den igen går østover med Kærgårdvej til mål på prøven lige før Tusgårdvej. En hastighedsprøve på ca. 5,7 km som du kan få en appetitvækker på her….

Vi har mødt rigtig stor velvilje fra de lodsejere, der bor langs med hastighedsprøven. Når der køres hastighedsprøve med høj hastighed kan lodsejerne naturligvis ikke køre ud fra deres ejendomme, så de må vente til pausen eller efter arrangementet, hvis de skal hjemmefra på dagen.

Ud over lodsejertilladelser skal Politiet, Struer Kommune og Dansk Automobil Sports Union godkende arrangementet, og den sidste af disse tilladelser er på vej på plads.

Rallytesten afvikles så rallybilerne kan få afprøvet deres materiel under så realistiske forhold som muligt. Prøvestrækningen er afspærret for alt andet trafik, men da der er tale om et testarrangement må der ikke tages officielle tider. Deltagerne selv må naturligvis tage tid og der tages uden tvivl tid, for at de kan se om f.eks. ændringer i bilens opsætning kan forbedre tiderne.

Prøven er en meget krævende prøve og en del af den har tidligere været brugt til rallyprøve. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemkøre rallyprøven i løbet af dagen. Erfaringerne viser at de mest aktive sagtens kan nå at gennemkøre prøven op til 10 gange i løbet af dagen. Første start er kl. 10 mens arrangementer slutter midt på eftermiddagen. Der vil være en pause på en time mellem kl. 12 og 13.

Arrangementets stævnecentrum bliver ved Dahl Biler i Struer. Rundt om Dahl Biler har de forskellige rallyteams mulighed for at etablere deres servicepladser som midlertidige værksteder.

Facebookmail