SOMS Rallytest 2023

Rallybiler fra hele landet starter sæsonen med test ved Struer den 25. marts.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står lørdag den 25. marts som arrangør af et officielt test-arrangement for hele den danske rallyelite.

Løbet er mere eller mindre en kopi af arrangementet fra 2022. Dog er mødested og rallycentrum i år flyttet til Struer Autocenter på Gørtlervej 10, hvor der vil være aktivitet fra tidlig morgen til først på eftermiddagen.

Der vil fra den tidlige morgenstund være mulighed for at komme helt tæt på biler og kørere ved rallycentrum hos Struer Autocenter på Gørtlervej 10

Det er efterhånden er en fast tradition at SOMS er med til at skyde rallysæsonen i gang med en rallytest og mange af landets bedste rallykørere vender tilbage år efter år. Sidste år var 35 hold til start og ud fra de tilkendegivelser, vi har fået på forhånd, er der udsigt til en lignende tilslutning i år.

Rallytesten er placeret i god tid før første afdeling af DM, som i år afvikles i det nordlige Tyskland,, så der er forventelig mange der vil have testet rallybilen af under realistiske forhold, inden det gælder point til mesterskabet.    

Ét af de deltagende hold i 2022 var Kenneth Madsen / Mette Felthaus i en Peugeot 208 T16, som senere sluttede sæsonen som suveræn Danmarksmester

Løbets hastighedsprøve er en gentagelse af den prøve der blev brugt ved rallytesten i 2022. Prøven starter syd for Hjerm på Skarbyvej (en sidevej til vejen mellem Hjerm og Holstebro) og går østpå indtil den rammer Sønder Hjermvej. Her går prøven nordover i retning mod Hjerm indtil den igen går østover med Kærgårdvej til mål på prøven lige før Thusgårdvej. En hastighedsprøve på ca. 5,7 km som du kan få en appetitvækker på her….

Vi har i lighed med sidste år mødt rigtig stor velvilje fra de lodsejere, der bor langs med hastighedsprøven. Når der køres hastighedsprøve med høj hastighed kan lodsejerne naturligvis ikke køre ud fra deres ejendomme, så de må vente til pausen eller efter arrangementet, hvis de skal hjemmefra på dagen.

Ud over lodsejertilladelser skal Politiet, Struer Kommune og Dansk Automobil Sports Union godkende arrangementet.

Rallytesten afvikles så rallybilerne kan få afprøvet deres materiel under så realistiske forhold som muligt. Prøvestrækningen er afspærret for alt andet trafik, men da der er tale om et test-arrangement må der ikke tages officielle tider. Deltagerne selv må naturligvis tage tid og der tages uden tvivl tid, for at de kan se om f.eks. ændringer i bilens opsætning kan forbedre tiderne.

Prøven er en meget krævende prøve og en del af den har tidligere været brugt til rallyprøve. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemkøre rallyprøven i løbet af dagen. Erfaringerne viser at de mest aktive sagtens kan nå at gennemkøre prøven op til 10 gange i løbet af dagen. Første start er kl. 10 mens arrangementer slutter midt på eftermiddagen. Der vil være en pause på en time mellem kl. 12 og 13.

Facebookmail