Yokohama Mesterskab Vest 4. afd

Yokohama Rally i Vinderup blev en stor succes.

Tilfredse deltagere, mange tilskuere og stor lokal opbakning da motorklubberne i Struer og Lemvig var sammen om at arrangere rallyløb i Vinderup.
Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) stod sammen med Lemvig & Omegns Motor Sport (LOMS) lørdag som arrangører af et rallyløb i Vinderups industrikvarter med tilmelding fra 53 mandskaber. Deltagerne var en blanding af både lokale men også flere biler fra den danske rallyelite.

Rally løbet var den 4. og sidste afdeling af en rally turnering der bliver kaldt Yokohama Mesterskabet Vest. Rallyturneringen sluttes af med en landsfinale senere på året.

Det var første gang motorklubberne i Lemvig og Struer var gået sammen om at arrangere en afdeling og derfor også første gang industrivejene ved Vinderup blev brugt til et så stort rally arrangement.

Hastighedsprøven var en rundstrækning på Nr. Bjertvej, Parallelvej og Industrivej i Vinderup. En rundstrækning på ca. 2 km som blev gennemkørt 3½ omgang pr. heat.

Rallyet var arrangeret således at deltagerne skulle gennemkører den samme hastighedsprøve 2 gange om formiddagen. Efter middagspausen blev prøven vendt om inden den 2 gange blev kørt modsat vej rundt som om formiddagen. Om formiddagen var der et grus stykke på prøven. Naturligvis blev grusset kørt noget op af et felt, der kører samme grus stykke 3 gange i hvert heat, og derfor havde arrangørerne på forhånd besluttet, at grusset kunne skulle benyttes om formiddagen.

Ud fra tilbagemeldingerne fra deltagerne var rallyet en stor succes. Deltagerne var meget tilfredse med banen og så var arrangørerne oven i købet heldige med vejret.

Der var dagen igennem masser af tilskuere, der nød kombinationen af et fantastisk efterårsvejr og et godt løb på rundbanen i Vinderups industrikvarter

Der var også mange tilskuere, der havde valgt at bruge lørdagen på at se rally, og selv om der ikke var de store materielle skader på rallybilerne var der fint med action. En af de kørere der bidrag til action var Holstebro kører Jens Kr. Jensen, der tog en gevaldig snurretur efter en for sen nedbremsning.

På det sportslige plan var der pænt succes for de lokale mandskaber. Bedst i det generelle klassement var Tvis kører Carsten Jensen, der havde Tobias Tapgaard fra Aulum med i højre sædet i en meget flot Peugeot 208 T16 R5. Carsten Jensen var 20 sekunder hurtigere end Tommy Jensen, Allingåbro i en BMW E30 M3, der blev nr. 2.  

Løbets generelle vinder, Carsten Jensen, Tvis i sin potente Peugeot 206 T16 R5

Der var også lokale mandskaber der vandt deres klasse til rallyet i Vinderup. Mads Kudsk, Vinderup der deltog med David Kudsk i en BMW E 36 323 TI benyttede hjemmebanefordelen og var bedst ud af 8 mandskaber i klassen.

Mads Kudsk runder et hjørne på vej mod sejren i klasse 7

Holstebro mandskabet Jens Kr. Jensen og Svend Åge Nielsen i Peugeot 106 Kit Car vandt også deres klasse. Det samme gjorde Holstebro mandskabet Kim Abildgaard og Tobias Abildgaard i en Peugeot 106 GTI.

Jens Kr. Jensen, der plejer at vær sikkerheden selv, måtte undervejs mod sejren i klasse 5 indkassere en sjælden snurretur i den lille Peugeot 106

Løbsleder Niels Holst kunne dagen efter arrangementet se tilbage på et arrangement, der klappede. “Vi har en stor stab af frivillige, med tilknytning til de 2 arrangerende klubber og uden dem var det ikke muligt at stable så stort et arrangement på benene. Samtidig vil jeg også fremhæve vores samarbejde med lodsejerne i Industrikvarteret. De var alle sammen meget samarbejdsvillige og lånte både udstyr og materiel ud til os” fortæller løbslederen.

“Vi ved godt, at når vi har et rally så er der så mange sikkerhedsforanstaltninger, der skal være på plads, der gør, at virksomhedsejerne ikke kan komme frem og tilbage til deres virksomhed under rallyet, men det har ikke været en barriere, tværtimod så var de klar med hjælp og løsninger, hvis vi stødte ind i et problem, det lover godt, hvis vi en dag skulle få lyst til at gentage arrangementet, det har i hvert tilfælde ikke været opbakningen fra Vinderup, der har manglet” slutter løbslederen. Nu skal de to klubber evaluere arrangementet og overveje om der bliver en gentagelse i de kommende år.

Facebookmail